Ana içeriğe atla

KISS Hakkında 75 Ekstra Bilgi


Kiss grubu  hakkında bilinmeyen yada az bilinen 75 bilgi 








- 30 Ocak 1973 tarihinde ilk konserlerini 10 kişinin önünde verdiler ve sadece 50$ kazandılar.

- Orjinal Frankestein filminin laboratuvar sahnesinde kullanılan ekipmandan bazı parçaları Kiss konserlerinden birinde sahne dekoru olarak kullanıldı.Söz konusu ekipmanı, bizzat 1931 yılında çekilen filmin dekorcusu Ken Strickfadden sağlamıştı.

- Paul Stanley ailesinin de teşvikiyle aslında klasik müzik eğtimi almıştı.Küçük bir çocukken İtalyan operasının en büyük hayranlarından biri olduğu söylenir.


- Ace Frehley'e göre kendi ailesinin problemli çocuğuydu.Kız kardeşi kimya master ı yapmış, erkek kardeşi ise klasik gitar eğitimi almış.


- Peter Criss'in müzik idollerinden birisi, davulcu Gene Krupa'dır.Pter her zaman, 'Big Band' müziğinden hoşlandığını söylemiştir.

- Ace bir grafik öğrencisiydi.KISS logosunu o tasarlamıştır.


- Peter Criss liseden atılmıştı ve Brooklyn'li sokak çetesi 'The Phantom Lords' un da eski üyelerindendi.


- Gene Simmons dünyanın en iyi 'ateş yutucu'larından birisi olarak bilinir.Bu alanda dünya rekoru 60 cm, Gene'in rekoru 45 cm dir.


- Çizgi roman renkleri için bizzat kendilerinden alınan KISS kanı, matbaaya zırhlı kamyonlarla götürülmüştü.


- Grubun ünlü fan club'ı Kiss Army, Indiana eyaletinde yerel radyonun Kiss çalmamasını protesto etmek isteyen grupla başladı.


- Gene'nin hep dışarıda duran dilinin uzunluğu 17 cm yi aşıyor.


- 80'lerin sonlarında Gene Simmons ABC televizyonu için hazırlanan 'Jon Sable' isimli dizi film için pilot çekimlere katıldı.Ancak Kiss'in programıyla çakıştığı için daha sonra diziden ayrılmak zorunda kaldı.


- Kiss'in MTV televizyonu için yaptığı 'Kiss Unplugged' programı, kanalın Robert Plant ve Jimmy Page'in 'Unplugged'ından sonra en yüksek rating alan ikinci programı oldu.


- 'Christine Sixteen' şarkısında duyulan piyanoyu Gene Simmons çalmıştır.


- Paul ve Gene'nin ilk grupları Wicked LEster'in piyasaya çıkmayan albümünün kapağın için 1972'de çekilen fotoğrafı, 1979 yılında Laughing Dogs isimli grubun albümünde kullanıldı.


- 1978'de baş rolleri Peter Frampton an the Bee Gees grubu üyelerinin paylaştığı "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band" isimli filmdeki F.V.B(FutureVillain Band) rolü önce Kiss'e teklif edildi.Kiss yarattıkları "Süper Kahraman" imgesine zarar verir korkusuyla teklifi geri çevirince, rol Aerosmith' e gitti


- Paul Stanley ilk kez 1982'de, 'Young Doctor's Love' isimli komedi filmi için kameraların karşısına geçti.Filmde makyajlı haliyle kendisini oynayan ünlü müzisyen, sahnede kazara mikrofonu yutan bir hasta rolündeydi ama bu sahneler son anda filmden çıkarıldı.


- Gene Simmons ise 1983'de ünlü 'Flashdance' filminin romantik baş rol oyuncusunu canlandırma teklifini, 'imajını zedeleyeceği' endişesiyle reddetmişti.


- 2 milyonun üzerinde satan 'Animalize' albümü, Kiss'in 80'li yıllarda en çok satan albümü olmuştur.


- Mark St. John'un doğru çalamaması üzerine, 'Lonely is the Hunter' şarkısındaki soloyu Bruce Kullick çalmıştı.


- Ace Frehley'in 'Hotter Than Hell' albümünün kapağında yer alan fotoğrafındaki yüzünün yarısı bilgisayar hilesiyle yapılmıştı çünkü müzisyen geçirdiği küçük bir trafik kazasında yüzünün o kısmından yaralandığı için makyaj yapamıyordu.


- "Get All You Can Take" ve "Thrills In The Nihgt" şarkılarındaki bas gitar bölümlerini Plasmatics'in eski üyesi Jean Beaviour çalmıştır.


- "All Hell's Breakin' Loose", Kiss'in MTV Video Müzik ödüllerine aday olan tek klibidir.


- Kiss'in ilk 'Alive' albümünün kapak fotoğrafı, grubu sank, bir konserdeymiş gibi gösterir.Oysa daha iyi bir resim yakalayabilmek için boş bir salonda çekilmiştir.


- "KISS Meets The Phantom Of The Park" filmi 1978'de TV'nin en çok seyredilen ikinci programı olmuştu.


- 1988'de Mick Jagger'ın solo albümü 'Primitive Cool'da gitar çalmak için Bruce Kulick, bu fırsatı Jeff Beck'e kaptırdı. 


- Kiss ismini seçmeden önce grubun aklındaki isimler 'Albatross' ve 'Fuck' dı. 

- Ace, hayattaki en büyük hayallerinden birinin bir başka gezegene gitmek olduğunu söyler. 

- Gene Simmons, The Demon olmadan önce lise öğretmeniydi. 

- Grubun kusursuz bi makyajı tamamlaması ortalama olarak 45 dakika sürüyordu.Tarihleri boyunca çok sıkışık zamanlarda bile makyaj işlemi 25 dakikadan önce bitmedi. 

- Paul Stanley'in bir zamanlar hayali arkeolog olmaktı. 

- Paul Stanley, kendi yaptıkları müziği çok dinlemediğini söyler. 

- Paul Stanley Manhattan'da Müzik ve Sanat Üniversitesine devam etti. 

- Kiss'e katılmadan önce Peter Criss'in tam 11 yıllık bir müzisyenlik deneyimi vardı. 

- Peter'in Kiss'ten kazandığı parayla ilk aldığı şey, büyükannesine aldığı mezartaşıydı. 

- "Bugüne kadar yaptığım bütün vokalleri oturarak yaptım.Ne zaman ayakta denemeye kalksam notaları şaşırırım" Bu sözler Ace Frehley'e aittir. 



- Bir turne sırasında rakip teknisyen, grup sahnede bis'leri çalmasın diye sahne elektriğini kesince, Kiss teknisyeninin intikamı acı oldu: Elektriği kesen rakip teknisyeni bir malzeme bavuluna kilitledi.

- Kiss, Japonya turnelerinden birinde muzipliği had safhaya çıkarmıştı: Grup üyeleri satın aldıkları küçük bisikletlerle otel koridorlarını birbirine katıp oyuncak silahlarla gazetecilere ateş ederek, bir kez daha manşet olmuştu.

- Paul Stanley, 2 Haziran 1974'deki bir konserde yorgunluktan düşüp sahneye yığılmıştı


- Kiss ilk yıllarında seyirciyi şok edecek bir 'ses duvarı' oluşturmak amacıyla saneye yığdığı ses kabinleriyle ünlü olmuştu.Oysa bu ses kabinlerinin çoğu genellikle boş olurdu.Kiss'in sahnede bir gökgürültüsünü andıran 'sound'u aslında bir kaç ses kabininin eseriydi.

- Kiss'in ilk albümünün fotoğraf çekimleri az daha bir faciayla sonuçlanıyordu.Grup üyelerinin ağır yüz makyajı yaptığını bilmekle birlikte bu konuda ne kadar ciddi olduklarının farkında olmayan fotoğrafçı,çekimlere balonlar, hasır şapkalar ve palyaço burunlarıyla gelmişti.

- Kiss'in sahnede giydiği kostümler o kadar terli olurdu ki, grup üyeleri elbiselerini kurumaları için asmak zorunda kalırdı.Askıda bir kaç gün kalan kostümlerin küflendiği ve bunu önlemek için spray kullanmak zorunda kaldıkları bilinir.

- Ace, bir keresinde otel odasındaki mobilyaların neredeyse hepsini odanın tavanına yapıştırmıştı..

- Kiss logosu, Nazilerin 'SS' logosunu çağrıştırdığı gerekçesiyle Almanya'da yasaklanmıştı.Grup, Almanya turnelerinde bu logoyu modifiye etmek zorunda kalmıştı.


- 'Everytime I Look At You' şarkısının bass bölümleri ise Bruce Kulick ve Bob Ezrin tarafından çalınmıştır.

- Eric Carr'ın Kiss'teki ilk sahne ismi 'Rusty Blade' idi.Bu isimden daha sonra vazgeçilmesine rağmen, ünlü müzisyen uzun süre turne zamanlarındaki otel kayıtlarına bu ismi yazdırmıştır.



- Topluluğun "Plaster Caster", "Almost Human","Killer", "Cadillac Dreams" ve "Great Expectationts" adlı şarkılarında gitarları Gene Simmons çalmıştır.

- "Escape From THe Island", "I Still Love You" ve "Little Ceasar" şarkılarındaki bass gitar bölümleri Eric Carr'ın dır.


- Gene Simmons bir ara Rabbi olmak için Yahudi Rabbani okuluna gitmişti.

- Eric Carr 1980'de gruba katıldığı zaman, bir Kiss solo albüm de ona yapılması konuşulmuş ve grup daha önceki dört solo albüme kapak çizen sanatçıdan Eric için de bir albüm kapağı çalışmasını istemişti.Çizilen bu kapak bugün Eric'in aile albümünde bulunmaktadır.

- Kiss 1980'de sağ arka cebinde Kiss logosu bulunan bir jean markası yaratmayı planladı.Bir örnek model oluşturulmasına karşın bu ürün hiç bir zaman piyasaya çıkmadı.

- Vinnie Vincent'in Mısırlı Savaşçı karakteri, 1982'de Paul Stanley tarafından tasarlandı.

- 'Crazy Nights' albümünün ismi için grubun ilk tercihi "Who Dares Wins" ya da 'Condomnation' olmuştu.

- 1987 de Poison grubunun ikinci albümüyle ("Open Up and Say Ahh") Cher'in albümünün yapımcılığını Paul Stanley'nin üstlenmesi kararlaştırılmış ancak Kiss'in yoğun turne programı nedeniyle bu projeler gerçekleşememişti.

- 'Destroyer' albümündeki 'Detroit Rock City' şarkısının başında duyulan haber özetlerini Gene Simmons okumuştu.

- Kiss, 1992'de çıkan 'Revenge' albümü için önce 'Destroyer II' ismini düşünmüştü.

- 1982'de Ace Frehley'in gruptan çıkarılması gündeme gelince,Angel grubundan Punky Meadow, Bon Jovi'den Ritchie Sambora ve hatta Eddie Van Halen gibi bir çok ünlü gitarist grupta çalmak için denemelere katılmak istemişti.

- Paul Stanley'in Kiss'teki ilk gitar solosu 1975'te çıkan 'Dressed To Kill' albümündeki "C'mon and Love Me" şarkısının girişinde gerçekleşmiştir.

- İlk 'Alive' albümünde 'You wanted the best...' anonsunu yapan kişi, grubun ilk yol menajeri Junior Smalling'den başkası değildi.

- "All American Man" ve "Exciter" şarkılarındaki gitar soloları Rick Deminger'e aittir.

- 'Unmasked' albümü dışında kalan Paul Stanley şarkılarındaki bütün gitar çalışmaları Paul'ün kendisine aittir.

- Kiss'in 'Yeniden' konserleri sırasında ekranın sağında görülen solo albüm tasarımı Ace Frehley tarafından evindeki bilgisayarda yaratılmıştı.

- 'Alive II' albümünde önce Elvis Presley'nin 'Jailhouse Rock' şarkısının yer alması planlanmış ancak daha sonra vazgeçilmiştir.

- Her ne kadar 'Alive II' albümünün 'Love Gun' turnesi sırasında Los Angeles'da kaydedildiği söylenilse de 'Beth' şarkısının albümde yer alan versyonu bir kaç ay önceki 'Rock And Roll Over' turnesi sırasında Tokyo'da kaydedilmiştir.

- 1982'de Kiss'e katılmadan hemen önce Vinnie Vincent bir TV programı için şarkı yazarlığı yapıyordu.'Happy Days' isimli bu programda söylenen bütün şarkıları o yazmıştı.

- Grubun 1978'de çıkardığı 4 solo albümden sadece Peter'ınki Billboard Hot 100 listelerine girememişti.


- 1994'te Kiss'e, ayrılan üyeleri Ace ve Peter'ı da yanlarına alıp makyaklı halleriyle Woodstock II festivaline katılmaları için 1 milyon dolar önerildi.Paul ve Gene bu teklifi derhal reddetti.

- 1979'daki 'Dynasty' turnesinde kullanılan lazer efektleri sistemi için Kiss 1 milyom doların üzerinde para harcadı .Efektlerin biriside Paul'ün gözlerinden çıkan lazer ışınlarıydı ama tüm sistem hiç bir zaman kullanılmadı.


- Kiss'in 1980 yılında Phonogram Records'la imzaladığı sözleşme nedeniyle Peter Criss yer almadığı "Lick It Up", "Animalize", ve "Asylum" albümlerinden de telif hakkı kazanınca Paul ve Gene 1987 yılında Peter'ın haklarını satın almak zorunda kaldı.

- Kiss ve menajer şirketi 1979'da Cincinnati'de Kiss eğlence parkı yapmak üzere arazi satın aldı, ancak proje hiç bir zaman gerçekleşmedi.

- Eric Carr'ın 1988'de grubun ünlü şarkısı 'Beth'in yeni versyonu kaydedilirken oturduğu tabureyle, 1976'da şarkının orjinali kaydedilirken Peter Criss'in oturduğu tabure aynıydı.

- Ace Frehley 1972 sonlarında Kiss'e katılmadan önce Millemo isimli grupla RCA firması için bir albüm yapmıştı, ancak bu albüm hiç bir zaman piyasaya çıkmadı.




- Gene, tam dört dili çok iyi konuşuyor: İngilizce, İbranice, Almanca ve Macarca.

- Paul müthiş bir aşcı ve çok iyi bir şarap koleysyoncusudur.En sevdiği şarap ise Alman Beyaz şarabıdır.

- Eric Carr, bir tek davul çalmak dışında hep solaktır.

- Gene Simmons, Amazi-O isimli bir sihirbazdan ateş yutma dersleri almıştır.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Iron Maiden: Flight 666

Heavy Metal tarihinin en büyük gruplarından Iron Maiden'ın, 2008'de çıktığı turnenin perde arkası Flight 666'de. Belgesel | Müzik Oyuncular : Iron Maiden, Vinny Appice ve Pat Cash

Guns N' Roses: The Story (2007)

Hakkında : Guns N' Roses Konu : Gurubun müzik kariyerleri ve grup üyelerinin biyografilerinin anlatıldığı belgesel filmi Belgesel | Biyografi Yönetmen : Randy Martin Oyuncular :  Steven Adler, Bryn Bridenthal, Jonathan Brown-Tea