Ana içeriğe atla

The U.S. vs. John Lennon (2006)





Hakkında : John Lennon

Konu : Dünya'ya barış diye bağıran bir hippinin yaşamından kesitler ile  öyküsünün anlatıldığı bir belgesel film

Belgesel | Biyografi

Yönetmen :  David Leaf, John Scheinfeld

Oyuncular :  John Lennon, Yoko Ono, Stew Albert





TRAİLER


Belgesel, Lennon`in çok sevilen bir Beatles üyesinden savas karsiti bir eylemciye dönüstügü 1966-1976 yillari arasindaki dönemini anlatiyor.

Özellikle popüler kültür ve müzik üzerine yaptigi çalismalarla taninan David Leaf ile pek çok projede birlikte çalistigi ortagi John Scheinfeld imzali bu belgesel, Beatles grubunun efsanevi solisti John Lennon`in yasaminin en tartisilan dönemini de ele aliyor. Lennon`in müzikten uzaklasip savas karsiti bir aktiviste dönüstügü 70`li yillarda geçen yapim, onun savas karsiti mücadelesi kadar, Amerikan hükümetinin Lennon`a karsi baslattigi cadi avini da çarpici bir biçimde ortaya koyuyor.

Milyonlari Vietnam Savasi`nin geçerligini sorgulamaya ve ayni adli sarkisi gibi `Barisa bir sans veril-mesi`ne tesvik eden John Lennon, Nixon yönetimi tarafindan ulusal tehlike olarak hedef gösterilmis ve sinir disi edilme tehlikesiyle karsi kasiya kalmisti. Çigir açan bu belgeselde Carl Bernstein, Noam Chomsky, Walter Cronkite, Mario Cuomo, Angela Davis, John Dean, Ron Kovic, George McGovern, Yoko Ono, Bobby Seale ve Gore Vidal ile yapilmis röportajlarin yani sira daha önce yayinlanmamis fotograflar, sarkilar ve video görüntüleri de yer aliyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KISS Hakkında 75 Ekstra Bilgi

Kiss grubu  hakkında bilinmeyen yada az bilinen 75 bilgi 

Iron Maiden: Flight 666

Heavy Metal tarihinin en büyük gruplarından Iron Maiden'ın, 2008'de çıktığı turnenin perde arkası Flight 666'de. Belgesel | Müzik Oyuncular : Iron Maiden, Vinny Appice ve Pat Cash

Guns N' Roses: The Story (2007)

Hakkında : Guns N' Roses Konu : Gurubun müzik kariyerleri ve grup üyelerinin biyografilerinin anlatıldığı belgesel filmi Belgesel | Biyografi Yönetmen : Randy Martin Oyuncular :  Steven Adler, Bryn Bridenthal, Jonathan Brown-Tea