Ana içeriğe atla

Albert Maysles Belgeselleri


Albert Maysles belki kulaklara tanıdık gelmese de bir çok büyük grup ve solist biyografisini ele almış
bir çok belgesele imza atmıştır.



The Love We Make (2011)


Efsanevi müzik grubu The Beatles’ın “sir’’ unvanlı üyesi Paul McCartney’in 11 Eylül saldırılarında yaşadıklarını anlattığı “The Love We Make” adlı belgesel, saldırıların 10. yıldönümü olan 11 Eylül 2011’de gösterime girdi.
Saldırı esnasında konser vermek üzere uçakla New York’a gitmekte olan McCartney’in yaşadıklarını anlatacağı belgeselde 11 Eylül saldırısından 6 hafta sonra Beatles grubu tarafından düzenlenen moral konserleri ve konserlerin hazırlık aşaması da gösterilecek.
ÜNLÜLERLE RÖPORTAJ YAPILDI
New York sakinleriyle yapılan sokak röportajlarının da yer aldığı siyah beyaz sahnelerden oluşacak olan belgesel filmde David Bowie, Mick Jagger, eski ABD Başkanı Bill Clinton, Leonardo DiCaprio, Elton John, Stella McCartney, Governor George Pataki ve Keith Richard gibi sanatçı ve siyasetçilerden oluşan isimler de yer alıyor.

TRAİLER



Get Yer Ya Ya's Out (2009)
1969 yılının Kasım ayında Madison Square Garden’da gerçekleşen Rolling Stones New York konseri 1970 yılında Get Yer Ya-Ya’s Out: The Rolling Stones in Concert adıyla yayınlanmıştı. Grubun ilk konser albümü olan Get Yer Ya-Ya’s Out, konserin 40. yıldönümü olan Kasım 2009′da  deluxe box set olarak tekrar yayınlandı.

TRAİLER


Soul Power (2008)


Efsanevi soul müzik konseri ile ilgili bir belgesel 1974 yılında Kinshasa, Zaire sahnelendi.

TRAİLER 


Not a Photograph: The Mission of Burma Story(2006)


Post - Punk grubu Mission of Burma'nın 2006 yılında çekilen biyografik bir belgeseli


TRAİLER

The Beatles: The First U.S. Visit (1994)


Ilk ABD'de "Beatlemania" gelişi, aynı zamanda grubun tarihsel görünümlerine kapsayan Maysles kardeşler belgeseli "Ed Sullivan Show".

TRAİLER


Monterey Pop (1968)


 Woodstock rock müzik festivali üzerine bir film

TRAİLER


Gimme Shelter (1970)


Let It Bleed albümünün ilk parçası ile aynı adını taşıyan The Rolling Stones belgeseli. Rolling Stones'u anlatmalarından çok; belgeselin nasıl yapıldığını, bir kaç şarkının nasıl kaydedildiğini, Madison Square Garden'da Rolling Stones'un birkaç performansı ve Altamont Free Concert'deki olaylardan, konser görüntülerinden birkaç parça alan bir film niteliğini taşıyordu.   Madison Square Garden'da konser veren Tina Turner ve The Rolling Stones'dan bir kaç parça dinleriz. Belgeselin nasıl yapıldığını ve kayıtlar sırasında yapılanları gördükten sonra.   Woodstock'un orginazyonunda adı geçen Michael Lang aynı zamanda 1969'da verilen Altamont Bedava Konserinde'de adı geçer. En önemli grupda The Rolling Stones'dur haliyle. Güvenlikleri sağlayanlar da olayın çoğunu çıkartan Hell's Angels'dır. Ki hippie era'nın kapandığı 70'lere giriş vaktidir ve Woodstock özelliğini taşıyan son konser olmaya çalışır o yılda. Altomant Bedava Konserde; Santana, Jefferson Airplane, The Flying Burrito Brothers, Crosby, Stills, Nash & Young ve Greatful Dead çıkması da planlanıyordu. Belgeselde Jefferson Airplane ve The Flying Burrito Brothers'dan görüntüler ve birkaç üzücü olay görürüz. Altomant Bedava Konserinde; ölümler, doğumlar yaşanmıştır. 18 yaşındaki Meredith Hunter The Rolling Stones konseri sırasında Hell's Angels adamı tarafından hayatını kaybetmiştir. Yine Hell's Angel adamlarının biri tarafında Jefferson Airplane'nin vokali Marty Balin dövülmüştür. Bunun üzerine Greatful Dead konsere çıkmamıştır. Altamont'taki bu olaylar birçok şarkıya da ilham kaynağı olmuştur. En önemlisi büyük ihtimal ile Don McLean'ın American Pie parçasıdır.   Üzücü olaylar olmasaydı, Woodstock'taki gibi peace and love'u koruyabilseydi belki de hippie era'nın sonu olmazdı en önemlisi bir Rolling Stones belgeselinde daha çok Stones parçaları dinleyebilirdik.

TRAİLER








 






Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KISS Hakkında 75 Ekstra Bilgi

Kiss grubu  hakkında bilinmeyen yada az bilinen 75 bilgi 

Iron Maiden: Flight 666

Heavy Metal tarihinin en büyük gruplarından Iron Maiden'ın, 2008'de çıktığı turnenin perde arkası Flight 666'de. Belgesel | Müzik Oyuncular : Iron Maiden, Vinny Appice ve Pat Cash

Guns N' Roses: The Story (2007)

Hakkında : Guns N' Roses Konu : Gurubun müzik kariyerleri ve grup üyelerinin biyografilerinin anlatıldığı belgesel filmi Belgesel | Biyografi Yönetmen : Randy Martin Oyuncular :  Steven Adler, Bryn Bridenthal, Jonathan Brown-Tea