Ana içeriğe atla

I'm Not There (2007)

Hakkında : Bob Dylan
Konu : Dylan'ın hayatının yedi farklı dönemi, aralarında kadın oyuncuların da yer aldığı altı kişilik bir oyuncu kadrosu tarafından canlandırılıyor.

Biyografi | Drama

Yönetmen : Todd Haynes

Oyuncular : Christian Bale, Cate Blanchett, Heath Ledger





Bob Dylan, müzik dünyasının en esrarengiz sanatçılarından biridir. Todd Haynes I'm Not There hikâyesini Dylan'ın şarkı sözü yazarlığındaki şiirsel anlatı üslubuna öykünen sıra dışı yöntemlerle anlatıyor.
Rock müzik ilahı şarkıcı ve söz yazarı Dylan'ın hayatının yedi farklı dönemi, aralarında kadın oyuncuların da yer aldığı altı kişilik bir oyuncu kadrosu tarafından canlandırılıyor. Filmin özgün ismi "I'm Not There", Dylan'ın The Basement Tapes (Sessions) için kaydettiği, ancak orijinal albümde yer almayan meşhur parçasına gönderme yapıyor.



Filmin çekimlerine Temmuz 2006'da, Montreal'de başlandı. Dylan'ın onay ve destek verdiği film, 2007 Venedik Film Festivali'nde Jüri Büyük Ödülü'nü aldı ve Cate Blanchett'a En İyi Kadın Oyuncu ödülünü kazandırdı.



Filmin müzikleri, aralarında Eddie Vedder, Calexico, Sonic Youth, Stephen Malkmus, Cat Power, Charlotte Gainsbourg, Antony & the Johnsons, Yo La Tengo, Wilco's Jeff Tweedy ve X's John Doe'nun bulunduğu saygın müzisyenlerin 30'dan fazla şarkısı ve Dylan yorumlarından oluşuyor.




TRAİLER







Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KISS Hakkında 75 Ekstra Bilgi

Kiss grubu  hakkında bilinmeyen yada az bilinen 75 bilgi 

Iron Maiden: Flight 666

Heavy Metal tarihinin en büyük gruplarından Iron Maiden'ın, 2008'de çıktığı turnenin perde arkası Flight 666'de. Belgesel | Müzik Oyuncular : Iron Maiden, Vinny Appice ve Pat Cash

Guns N' Roses: The Story (2007)

Hakkında : Guns N' Roses Konu : Gurubun müzik kariyerleri ve grup üyelerinin biyografilerinin anlatıldığı belgesel filmi Belgesel | Biyografi Yönetmen : Randy Martin Oyuncular :  Steven Adler, Bryn Bridenthal, Jonathan Brown-Tea