Ana içeriğe atla

Imagine: John Lennon (1988)

Hakkında : John Lennon

Konu : John Lennon' ın biyografik belgesel filmi

Belgesel | Biyografi | Müzik

Yönetmen : Andrew Solt

Oyuncular :  John Lennon, Yoko Ono, Paul McCartney




 60’larda Beatles turnelerinde genç kızların sevgilisi iken, 70’lerden sağ salim çıkmayı başarıp Yoko Ono’yla dünyayı değiştirmeye çalışan pasif aktivist John Lennon, Imagine’de sadece bir rock ikonu olarak değil, insani yönleriyle göz önüne serilir. 1980 yılındaki trajik ölümünden sonra dünyayı Lennon için “10 dakika”lık saygı duruşuna çağıran Yoko Ono, ’88 senesinde bu sefer bir belgesel için Andrew Solt’la işbirliği yapacaktır. 

Belgesel boyunca, hitleşmiş Beatles parçalarıyla birlikte bu en popüler Beatle’ın kendini ortaya koyuş çabasına tanık oluruz. Lennon’ın bütün sevapları ve günahlarıyla birlikte anlatılması, her ne kadar kendisini grup ve Yoko’dan çok da ayrı göremesek de, belgeseli şimdiye kadar yapılmış diğer Beatles işlerinden ayırır. 
Belgesele adını veren ünlü şarkı Imagine’in kayıt sürecine de tanıklık eden yapım, sadece Beatles hayranlarının değil; sanatsal yaratımla, çağdaş dünya tarihiyle ve skandallarla ilgilenen herkesin izlemekten keyif alacağı türden.



TRAİLER :




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KISS Hakkında 75 Ekstra Bilgi

Kiss grubu  hakkında bilinmeyen yada az bilinen 75 bilgi 

Iron Maiden: Flight 666

Heavy Metal tarihinin en büyük gruplarından Iron Maiden'ın, 2008'de çıktığı turnenin perde arkası Flight 666'de. Belgesel | Müzik Oyuncular : Iron Maiden, Vinny Appice ve Pat Cash

Guns N' Roses: The Story (2007)

Hakkında : Guns N' Roses Konu : Gurubun müzik kariyerleri ve grup üyelerinin biyografilerinin anlatıldığı belgesel filmi Belgesel | Biyografi Yönetmen : Randy Martin Oyuncular :  Steven Adler, Bryn Bridenthal, Jonathan Brown-Tea