Ana içeriğe atla

Yeni METALLICA albümüne dair açıklamalar



Yeni METALLICA albümüne dair açıklamalar devam ediyor. Rob Trujillo, “METALLICA: Through the Never” sebebiyle sekteye uğrayan yeni albüm yazımının ve kayıtların, 2014 yılındaki ilk öncelikleri olacağını açıkladı. “Yeni albüm son birkaç albüme oranla daha thrash metal tabanlı olacak” diyen Trujillo, albümün çıkışına dair bir tahminde bulunmamış.



Daha önce de grup üyeleri albüme dair açıklamalarda bulunmuştu. Mesela Kirk Hammett, METALLICA’nın dört üyesinin de yeni albüm için bir şeyler yazdığını ve “Riff Bank” adını verdikleri yeni rif deposunun hâlâ büyümeye devam ettiğini belirtmişti. Hammett, “Albüm 2015′te çıkacaktır” diyerek de, daha biraz beklememiz gerektiğini ifade etmişti.

Bir süre önce de James Hetfield, kendisiyle yapılan bir röportajda sorulan “Yeni albümün şarkı yazım aşamaları nasıl ilerliyor?” sorusuna Hetfield, “Daha bir şeyler yazmaya başlamadık bile.  Elimizde 800 küsür rif var, bir sürü fikirlerimiz var. Biz de çok heyecanlıyız.” cevabını vermiş ve dört bir yerde konserler verip tekrar stüdyoya dönüp bir şeyler tamamlamaya çalışmanın zor olduğunu belirtmişti.

METALLICA davulcusu Lars Ulrich de geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda “Hayranlar yeni albümü ne zaman duymayı beklemeliler?” sorusuna “Yeni METALLICA albümü 2015′ten önce çıkarsa gayet şaşırırım. Albüm yapmak bayağı zamanımızı alıyor ve bir sürü başka şeyle de meşgulüz. Ama eninde sonunda yapacağız.” cevabını vermişti.

Grubun bas gitaristi Rob Trujillo ise, bir süre önceki bir röportajında yeni albümün “Death Magnetic”e pek benzemeyeceğini açıklamıştı. “O albümü sürekli dinliyoruz ve şarkı yapılarına dair fikirler ediniyoruz” şeklinde konuşan Trujillo, yeni albüm için “Death Magnetic”teki bazı temel fikirlerin kullanılabileceğini, ancak genel itibariyle daha farklı bir albüm gelmesinin daha olası olduğunu belirtmişti. Lars Ulrich ise yine yakın zamandaki başka bir röportajında “Death Magnetic”in geçilmesi kolay olmayan bir albüm olduğunu, ancak bunu başaracaklarına inandığını ifade etmiş, kendilerini kasmadıklarını, rahat bir albüm sürecinde olduklarını söylemişti. Kirk Hammett da geçtiğimiz haftalardaki bir röportajında yeni albümü 2014′te çıkarmayı umduklarını açıklamıştı. Sürecin yavaş ilerlediğini belirten Hammett, başka da pek bir şey dememişti.

James Hetfield daha çok Instagram’da çılgın atmakla meşgul.


Aylar öncesine gidersek, Lars Ulrich 10. stüdyo albümleri üzerinde çalıştıklarını Ocak ayında duyurmuştu. Lars’a göre albüm sert, enerjik ve hızlı olacak. Metal Hammer’ın Ocak 2013′de çıkacak sayısına röportaj veren Lars, albümün 2014′den önce çıkmayacağını belirtmiş ve Rick Rubin ile çalışılıp çalışılmayacağı konusunda “Rick’i çok seviyoruz, sürekli iletişim halindeyiz. Olayın gidişatına bağlı.” yorumunu yapmıştı.

Ulrich, Classic Rock isimli dergiyle yaptığı röportajda yeni albümle ilgili olarak şunları söylemişti:
“Death Magnetic gibi, yapıldığından 4 sene sonra hala kulağa mükemmel gelen çok METALLICA albümü yok. Diğer albümlerin çoğunda “Neden böyle bişey yaptık ki?”, “Orada ne olduğunu anlayan var mı?”, “Niye kimse trampetin sesini yükseltmemi söylemedi abi?” gibi sorular vardı. “Death Magnetic”te böyle hissetmiyorum. Şu an yaptığımız şey “Death Magnetic”in devamı gibi.”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

KISS Hakkında 75 Ekstra Bilgi

Kiss grubu  hakkında bilinmeyen yada az bilinen 75 bilgi 

Iron Maiden: Flight 666

Heavy Metal tarihinin en büyük gruplarından Iron Maiden'ın, 2008'de çıktığı turnenin perde arkası Flight 666'de. Belgesel | Müzik Oyuncular : Iron Maiden, Vinny Appice ve Pat Cash

Guns N' Roses: The Story (2007)

Hakkında : Guns N' Roses Konu : Gurubun müzik kariyerleri ve grup üyelerinin biyografilerinin anlatıldığı belgesel filmi Belgesel | Biyografi Yönetmen : Randy Martin Oyuncular :  Steven Adler, Bryn Bridenthal, Jonathan Brown-Tea